Afgelopen week besefte ik het me, ik ben nog steeds mantelzorger. Ik noem mezelf namelijk vaak als ex-mantelzorger, maar blijf wel zeer nauw betrokken. De realisatie van het mantelzorger zijn, duurt vaak lang. Mensen bestempelen zichzelf nu eenmaal niet zo gauw als mantelzorger. Ik ook niet, vandaar dat de realisatie bij mij dit keer ook lang duurde. Om privacy redenen kan ik niet ingaan op voor wie, dat snap je hopelijk en daar gaat het hier ook niet echt over.

ex-mantelzorger
Mariska van Gennep

Ervaringsdeskundige

Raar, dat deze realisatie nu pas doordringt? Ach, ik kom de laatste tijd wel tot meer inzichten, zo zie ik nu pas, nu ik terugblik dat ik als mantelzorger (te) weinig ruimte heb geboden aan zorgprofessionals. Dat neem ik ook mee in de gastlessen en trainingen. Mijn missie om de relatie tussen zorg en mantelzorg te verbeteren (zorg en informele zorg zo je wilt), mag namelijk van twee kanten komen. Ook van de kant van de ervaringsdeskundige of ex-mantelzorger wink.

Opinie

Op de VIDM awards uitreiking deed Monic Slingeland, chef opinieredactie van Trouw, een oproep aan alle aanwezige vrouwen. Om een opiniestuk te schrijven over hetgeen waar ons hart of expertise ligt. Dat liet ik me geen twee keer zeggen. Wel heb ik even een split second gedacht ‘kan ik dat?’ Om dat onmiddelijk in JA om te zetten. En dinsdag is het artikel geplaatst. Mijn opiniestuk over … mantelzorg. Het wegkijken daarbij. Het niet willen of kunnen zien van de ander en hoe moeilijk dat is om daarmee om te MOETEN gaan. Een keus heb je immers niet, die is al voor je gemaakt. Een vriendelijk woord zou beter op zijn plaats zijn….¬†

Mariska in Trouw

Tot slot tikt de klok door naar 24 maart, het mantelzorgevent in DNK Assen, met Sander de Hosson, Thea Praatgraag, Lisanne Spaander en ikzelf. Mijn verhaal over mijn droom om voor een barstens volle zaal mantelzorgers te staan wordt echt flink gedeeld op sociale media. Het aanmelden kan tot de 15e maart. Zorg dat je kaartjes hebt voordat het uitverkocht is. Deze link staat in mijn vorige blog

Pin It on Pinterest