Je leert als zorgprofessional minimaal 25% beter inspelen op de hulpvrager

R

Je leert (nog) beter in te spelen op zorgvragen

R

Jouw werkdruk wordt beter verdeeld (omdat je er zelf anders naar kijkt)

R

Je maakt het verschil voor de zorgvrager!

Jij wilt als zorgprofessional het verschil maken voor de zorgvrager. Ik, Mariska van Gennep, ben twee jaar lang als mantelzorger van dichtbij betrokken geweest bij de zorg van mijn man Sjonny. Hij had ALS. Vanaf de diagnose tot aan zijn dood ben ik bij elke stap en verandering geweest. Dit heb ik vastgelegd in het boek ALS heb je niet alleen, balanceren tussen liefde en mantelzorg. Met dit boek heb ik vele mantelzorgers van ALS patiënten mogen ondersteunen.

Als ervaringsdeskundig (mantelzorger) weet ik hoe moeilijk het is om hulp te kunnen vragen en accepteren. Als zorgprofessional bedoel je het goed, alleen komt de boodschap ook zo bij de zorgvrager binnen? Graag vertel ik aan jou mijn verhaal. Over wat fout en goed ging en hoe je dingen anders kunt aanpakken. Zodat jij prettig blijft werken!

Een voorbeeld: Sjonny was afhankelijk van zijn I-pad om te communiceren. Vlak voor een operatie werd zijn bed aan de kant gezet. Er kwam een spoedoperatie tussendoor. Dat kan gebeuren. Alleen, zijn I-pad lag op het voeteneind. Hij kon een uur lang niet aangeven dat hij het koud had. Door zo’n “klein” foutje is hij verkleumd. Een menselijke fout, die niet gemaakt had hoeven worden. Door op dit soort details te letten kun je het leven van een ander zoveel aangenamer maken. En daarmee wil ik graag helpen!

Heb je als zorgprofessional inspiratie nodig van een ervaringsdeskundige? Waarschijnlijk denk je van niet. Toch is het zinvol om soms nuances aan te brengen. Ik kan je vertellen waar de pijnpunten liggen. Luister naar mijn verhaal. In een lezing op een seminar, sympiosium of gewoon op je werkvloer.

Wereld ALS dag 2018

Netwerk Palliatieve Zorg IJssel-Vecht

Themadag voor zorgprofessionals gemeente Assen

Mantelzorg Café Arnhem

Kolkende Taal

 

Business Boost Benefiet Seminar

Het is mijn bedoeling om mijn ervaringen te vertellen, zodat de fouten die gemaakt zijn niet nogmaals hoeven te gebeuren en de goede dingen mogen door iedereen herhaald worden. Het gaat om mensenwerk en we willen toch allemaal dat het zo prettig mogelijk verloopt voor zowel patiënt als de naaste (mantelzorger)? Vandaar dat ik je graag meeneem in het verhaal. Want ALS heb je echt niet alleen. 

Voor scholing en trainingen geld een korting, omdat ik deels aan het ontwikkelen ben. Je loopt dus mee met het opzetten en daarom is er tijdelijk deze actie.

Volg mij via sociale media

Foto’s van Mariska op deze pagina zijn gemaakt door Marga Haveman en Harry Meijer

Pin It on Pinterest