Begin

Hoe zal ik deze keer beginnen met mijn blog? Er zijn zoveel dingen die ik graag aan jullie wil vertellen, nou ja ik begin maar gewoon. Er zijn weken dat het hier in huis heel rustig is en er zijn weken, dat ik mezelf voorbij ren zo druk is het met zaken rondom Sjonny (mijn zieke man) of rondom ons lieve gezin of mijn bedrijf. Heel wat hectiek. Gelukkig kan ik terugvallen op mijn meditatie.

Kilimanjaro

Deze week is zo’n lekker hectische week. Ten eerste heb ik een tijdje terug een aantal besluiten genomen. Dit jaar zorg ik beter voor mezelf. Want, als je goed voor jezelf zorgt, kun je ook goed voor een ander zorgen. Je hebt deze tekst vast wel eens gehoord of gelezen. Ik ga het nu ook doen. Dat resulteert in het volgende: Ik ga in september van dit jaar de Kilimanjaro beklimmen!!!

Voorbereiding

Ja natuurlijk heb ik hier heel goed over nagedacht. Hugo Bakker (succesvol ondernemer en meer) postte op Facebook dat hij voor de tweede keer deze berg zou gaan beklimmen en een aantal ondernemers mee wilde nemen. Deze ondernemers zouden zelf een goed doel aan deze beklimming mogen koppelen. Mijn eerste reactie was “Ja, ik ga mee”. Om direct daarna allerlei tegenwerpingen in mijn hoofd te zien opkomen. Ik heb er mee gespeeld met die tegenwerpingen. Ik heb overlegd met Sjon en vooral ben ik bij mezelf te rade gegaan. En ja, ik wil die berg op. Puur voor mijzelf. Om te laten zien en vooral te voelen, dat ik ook lichamelijk sterk ben. Geestelijk, dat zit wel goed. Natuurlijk heb ik net als een ieder mijn momenten dat het even niet gaat en dat is oké. En om dingen los en achter me te laten. Vanaf het moment dat ik aan de top sta een soort van opnieuw beginnen. Ik train al twee keer per week én ik wandel meer. Het goede doel is voor mij vanzelfsprekend. De stichting ALS-op-de-weg. Deze stichting helpt ALS patiënten aan voorzieningen die buiten de reguliere vergoedingen vallen. Echt een super goed doel! Hoe je mij kunt sponsoren en dit goede doel steunen vertel ik over een korte tijd.

Mantelzorg Meditatie Moment

Wat ik nog meer heb besloten is dat ik meer Mantelzorgers (van ernstig zieken) wil helpen. Vooral met rust en ontspanning vinden en later met ondersteuning bieden. De ontspanning weet ik als geen ander. Ik zal je een aantal redenen geven waarom ik mediteer. Als eerste word ik er heel rustig van. Tijdens het mediteren en ook daarna, gedurende de dag ben ik meer ontspannen, minder gejaagd. Ik ben sowieso milder geworden in mijn leven. Spring niet direct overal bovenop en bekijk dingen eerst. Natuurlijk is er bij ons thuis genoeg stress en heb ik moeilijke momenten. Ik huil, ben boos of voel me lamlendig. Hoort er allemaal bij met een ernstig zieke. Ik kan nu alleen beter bij mezelf blijven dan een aantal jaren geleden en veel minder of niet in paniek schieten. Dat gun ik jou óók. Zodat je leert om tot rust te komen en vooral daardoor in je kracht te blijven.  Daarom is er van 13 februari t/m 2 maart het Mantelzorg Meditatie Moment. Drie weken lang, twee keer per week krijg je een mailtje van me met daarin een meditatie. Ook komt er een besloten Facebookgroep voor vragen en om dingen te delen. Je hoeft er niets voor te doen, alleen je naam en e-mailadres invullen en het is gratis. Dus, klik hier en doe mee!

En de hectiek deze week? Ach het valt op zich wel mee. De afspraken die moeten zijn gepland, ik ben mijn boek aan het nakijken op het geredigeerde van de uitgever. Genoeg ruimte voor ademhalen en naar buiten gaan. De zon schijnt op dit moment…

Pin It on Pinterest