Liefde daar draait het om

Liefde daar draait het om vooral bij mantelzorg.

Een door mij veel gebruikte tekst, vooral in de tijd dat Sjonny ziek was en ik mijn blogs schreef. Alles wat er gebeurde, vervelende en mooie dingen, we kwamen altijd weer uit op de liefde. De liefde voor elkaar en voor ons gezin. Mocht je ‘ons’ niet kennen: Ik ben Mariska van Gennep en ik heb twee jaar geblogd over ons gezin ten tijde dat mijn man ALS had. We hebben samen drie kinderen, in de tijd van zijn ziekte alle drie thuiswonend(e pubers). Sjon is overleden in 2017, vier dagen na zijn verjaardag. Als ik dit blog schrijf, is het drie jaar geleden dat hij is begraven.. Vandaar dat ik vandaag begin met liefde, want daar draait het om! (en vooral bij Mantelzorg)

Tuin van liefde

In de groep over dankbaarheid, waar ik aan deelneem, hebben we het over de gebieden in je leven en om deze voor te stellen als een border. Het deelgebied liefde is bij mij een tuin (mede misschien wel omdat het Sjon’s achternaam is). De tuin van liefde. Op dit moment is er nog een krater zichtbaar in deze tuin. Het gat wat hij achterliet. Gelukkig zijn er in dit gat al wel weer lentebloemetjes zichtbaar. En eromheen is de tuin in de lente, door de lente, door onze kinderen en omdat ik anderen mag helpen.

mantelzorg liefde
liefde mantelzorg

 Hoe gaat het met je?

Hoe het verder met mij gaat? (Lief dat dit zo vaak aan me gevraagd wordt): Met ups en downs. Net als bij iedereen. Ik heb besloten mijn huis te verkopen, gewoon omdat het me te groot geworden is, nu de meeste kinderen uitgevlogen zijn en ik zelf graag in een dorpje in de omgeving  in een kleiner huis wil wonen.

Ik mediteer elke ochtend, omdat ik me daar heel goed bij voel en ik wandel ’s ochtends zo vroeg mogelijk. Een prachtige manier om elke dag (werkdag/weekend of feestdag) te beginnen.

Spreken in het openbaar mag ik niet, vandaar dat ik online met allerlei zaken bezig ben om mantelzorgers/zorgprofessionals en andere belangstellenden te bereiken. Eén ervan is mijn e-book “Mantelzorger. En nu?” waarin praktische vragen en tips beschreven staan over mantelzorg en relaties (ook die met jezelf). Hierachteraan staat een mooie online training gepland: Mariska’s Mantelzorg Methode, waarin we in een kleine groep dieper ingaan op relaties die je als mantelzorger hebt. Deze relaties beginnen allemaal bij jezelf, maar denk aan werkgever, zorgprofessionals waar je ineens mee te maken hebt, instanties (gemeente/zorgverzekering etc.). Het is een training van 4 maandagavonden, later volgen meer mogelijkheden in dagen en tijden. Daarbij krijg je ook een coachingsgesprek met mij. Als je er meer over wilt weten, klik dan hier. 

En verder, ja heb ik net als iedereen te maken met de regels rondom Corona. Langzamerhand zou ik verder willen gaan, erop uit, spreken in het openbaar, mensen ontmoeten en vooral verbinden. Nu dat er (nog even?) niet inzit, verbind ik me graag met je via deze online weg, via mails en telefoontjes. Want dat er veel mantelzorgers klem zitten, is me wel heel duidelijk geworden de afgelopen tijd. Ik vind het fijn, dat ik hierbij een luisterend oor kan zijn.

Afgelopen week heb ik meegewerkt aan een interview, wat een prachtig artikel is geworden in Vrouw van de Telegraaf. Kun je nog meer over mij te weten komen 😉

Voor nu: stay safe, veel liefs en weet me te vinden voor vragen.

Pin It on Pinterest