April, dé maand…

lente Mariska van Gennep

April, de maand, wat bedoel ik daarmee? Voor mij is april de maand waarin Sjonny jarig was én de maand waarin hij overleed. Waarin we samen nog een allerlaatste wandeling gemaakt hebben en hij zichtbaar afscheid van alles aan het nemen was. De blaadjes die net aan de bomen kwamen, ons bospaadje, de ontluikende lente alles. En ik mocht daar getuige van zijn. Pas later besefte ik me hoe bijzonder dat geweest is.

Jouw droom is mijn missie

April is de maand waar de blaadjes aan de bomen en struiken komen. Het éne jaar gaat dat ongemerkt voorbij, het andere jaar kan ik er behoorlijk last van hebben. Depressief is een te zwaar woord, maar ‘dat ik niet helemaal lekker in mijn vel zit’ is duidelijk. Tel daarbij op dat het nu bijna vier jaar geleden is dat Sjon afscheid nam (al vier en nog maar vier) en ook als je geen weduwe bent, snap je dat ik deze maand heel goed op mezelf aan het passen ben. Niet meer en niet minder. Vandaar dat ik er een aantal blogs niet zijn verschenen op vrijdag. Dat ik een trainingsavond voorbij heb laten gaan. Ik had gewoon de energie niet om ‘vrolijk’ een avond ‘dromen te laten finishen’ te verzorgen. Die avond is inmiddels ingehaald. Deze training maak ik af en dan stopt de pilot. Ik heb gemerkt, dat het mooi is om mensen met hun dromen te helpen, er over te praten, te trainen. Maar het is ‘not my cup of tea’. Dat heb ik geleerd en dat is dan ook het fijne aan een pilot. Je mag ontdekken of het iets is, dat geldt voor de deelnemers en ook voor de trainer (ik in dit geval).

April is ook de maand waarin recent een dierbare is overleden. Dit brengt de nodige herinneringen naar boven. Uit piëteit voor de familie zeg ik hier verder niets over. Zij hebben hun verdriet…

April is de maand, waarin ik vorig jaar een aantal veranderingen heb doorgemaakt en doorgebracht in mijn onderneming. Dat is een voortgaand proces, dat zullen veel andere ondernemers herkennen. Het éne wat je op de markt brengt werkt en het ander waar je zelf dolenthousiast over bent, loopt voor geen meter. Daarvoor is het ook ondernemen. Ik ben aan het ‘broeden’ op iets nieuws. Iets waar ik veel ervaring in heb. Dat is ook het enige wat ik erover kan zeggen, want ik wil graag eerst zelf uitvissen of dit is waar ik anderen mee wil en kan helpen. Want dat ik een helpende onderneemster ben, dat is duidelijk. Eentje met heel veel ideeën. Dat is aan één kant leuk, aan de andere kant, ik heb een schrift vol… En dat is wel makkelijk om uit te kiezen voor een verhaal, training of als gespreksstof.

hartjesbloem Mariska van Gennep

April is de maand van de lente. Daar sluit ik graag mee af. De bloesems bloeien, we hebben al even van het voorjaar geproefd en de winter herleefd. April doet wat ie wil. Ik ook! Ik blijf schrijven aan mijn derde boek. Dat voelt heel fijn om te doen. En zodra ik me weer ‘totaal lekker in mijn vel’ voel meld ik me. Deal?

  • Geniet van je momentjes, zo snel Mariska blijf schrijven.

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

    Ik wil het Sprookjes Magazine

    Klik hieronder:

    >