Kwetsbaar

Jouw droom is mijn missie
Mariska

Kwetsbaar. Zo’n mooie modeterm. Stel jezelf kwetsbaar op. Ik heb nooit anders gedaan. Hoewel ik van ouders ‘harder’ moest worden (hoe dan?) heb ik mezelf altijd kwetsbaar opgesteld. Onlangs ben ik er wel achter gekomen, dat ik keihard voor mezelf was. Dat is inmiddels een stuk minder en aangenamer geworden. Voor een ander het vuur uit je sloffen lopen en jezelf voorbijgaan. Dat kan anders, zodat het voor alle partijen leuk blijft. Vooral voor mij ;-). Om een voorbeeldje te geven, ik heb jaren mijn haar geverfd. Vroeger als puber en jonge vrouw omdat ik het leuk vond alle kleuren van de regenboog te testen. Later omdat ik opmerkingen kreeg over ‘mijn grijze pluk’. Ja die heb ik nog steeds. Midden op mijn hoofd. Doe ik de scheiding naar de andere kant valt het niet op (wel een enorme kleuruitgroei 😉 ). Het is wat het is, ik heb een grijze pluk.

Met alle goeie intenties van ouders, leraren en anderen heb ik bepaalde patronen ingeslepen die me niet echt meer dienen. Onbewust zette ik een ander op een soort voetstuk, terwijl ik zelf ergens beneden bleef staan kijken. Dit heeft hele rare situaties opgeleverd. Ik durfde dan ook niet echt voor mezelf op te komen in mijn jeugd en ook in mijn latere leven kostte dit mij enorm veel moeite. Terwijl ik voor mijn gezin vocht als een leeuwin. Vooral ten tijde van ziekte in ons gezin, heb ik menig discussie gevoerd op het scherpst van de snede. Het ging immers niet om mij?

Nu ik dat eenmaal inzie, gaan er deuren open. Ik hoef niet eens gek veel te veranderen, alleen bij mezelf te blijven. Mijn mening mag er gewoon zijn, ook al is iemand het er niet mee eens. Er valt immers over te praten. De messen hoeven niet eens uit de lade gehaald te worden. Voor mezelf kiezen levert alleen maar voordelen op. Ik doe dingen gewoon op mijn manier. Mijn eigen wijze. Natuurlijk sta ik open voor aanwijzingen en verbeteringen. Die neem ik nu dankbaar aan en voel of dit bij me past. Da’s wat anders dan rücksichtslos aannemen en/of overnemen of in een lastige discussie belanden. Dat hoeft niet meer. Dat geeft zoveel meer ruimte voor mooie gesprekken!

Lijkt jou het iets om hierover met mij in gesprek te gaan? Plan hieronder een afspraak in. Kost je een half uurtje om te zien of ik je verder mag begeleiden. Online of offline. Eenmalig of langer. Die keus is aan jou!

PS op moment van schrijven, hapert de agenda licht. Soms staan er hele uren. Hier wordt aan gewerkt.. plan gerust, dan passen we de tijd zelf aan 😉

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ik wil het Sprookjes Magazine

Klik hieronder:

>