Jouw droom is mijn missie

Liefde

Het maakt wat los, mijn blogs en korte stukken op Sociale Media. Over verdriet, vrolijkheid, boosheid en een foto over liefde.
Iedereen snakt naar een beetje warmte en liefde. Terwijl liefde overal is. In jezelf om te beginnen. Niet mijn tekst, wel mijn idee. Ik hou ook elke dag een beetje meer van mezelf. En als je liefde ziet (in de vorm van hartjes bijvoorbeeld) zie je het ineens overal. Zo mooi. Net als dankbaarheid. Hoe meer je je er in verdiept, hoe meer je het ziet.

Herinneringen

hartjesbloem Mariska van Gennep

In het eerste blog, wat ik schrijf voor een nieuw online magazine wat op 8 maart uitkomt, en wat niet mag gaan over mijn onderneming schrijf ik over liefde. Over de ontmoeting tussen Sjon en mij, over belangrijke jaren in ons leven en over ons afscheid. Mijn hand op de zijne. Ik zal het nooit vergeten, dat moment koester ik. Net als ik de jaren koester dat we samen geweest zijn. Natuurlijk heb ik op ongezette tijden een huilbui of een stil moment. Ik kies ervoor om de liefde de boventoon te laten zijn.

Varianten

Liefde kent vele, vele, vele varianten en gezichten. Liefde is grenzeloos. Liefde voor jezelf, de ander, je kind, je ouders, je grootouders, je stamboom. Liefde voor (huis)dieren, vrienden, kennissen, je werk, voor bepaalde taken, voor lezen, voor boeken, voor internet, voor video’s en films. Voor genres. Voor houdingen, voor kleding(stylen). Je begrijpt ik kan nog wel uren doorgaan met het opnoemen waarvoor je allemaal liefde kunt opvatten, of vlam vatten.


Liefde overwint alles

L’amour triomphe de tout is de Franse vertaling die op mijn arm prijkt. In het Latijn past niet bij mij. De uitspraak des te meer. Zelfs haat wordt overwonnen door liefde. Angst wordt aan de kant gezet. Een bang kind wordt liefdevol door ouders getroost, als voorbeeld.
Liefde doet gekke dingen met je. De één wil het verliefde gevoel altijd vast houden, de ander houdt meer van het ‘houden van’ wat na een tijdje ontstaat. Voor liefde wil je jezelf vaak mooier voordoen om op (of in de smaak) te vallen.
Liefde is mooi. Liefde is fijn. Liefde daar draait het om. Een mooie spreuk voor een volgende tattoo 😉 Hoe denkt jij over liefde? Zet je reactie in de comments! <

Liefs, Mariska

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ik wil het Sprookjes Magazine

Klik hieronder:

>