Stap voor stap, een verhaal vol liefde

Jouw droom is mijn missie

Stap voor stap mag je meelezen in mijn story: Een verhaal vol liefde

1989: een discotheek ergens in Drenthe. Een man van begin 20 laat zich overhalen om met zijn vrienden de discotheek te bezoeken. Hij komt net terug van een vakantie in Spanje en is eigenlijk moe. Dezelfde avond bezoekt ook een vrouw van deze leeftijd dezelfde discotheek. Zij heeft zich door haar vriendin laten overhalen. Ze wilde eigenlijk naar een andere disco, want deze bezochten ze al zo vaak. Toeval bestaat niet. De twee ontmoeten elkaar. Ze krijgen verkering zoals dat zo mooi heet en zijn helemaal verliefd.

1992: het hierboven genoemde stel trouwt in Drenthe om te verhuizen naar de hoofdstad van Brabant. Hier wordt hun eerste kind geboren in 1995. Zij krijgt destijds een volguitkering omdat zij haar man volgt vanwege zijn werk. Al gauw vindt ze overigens een baan en kinderopvang. Daar wordt ook dochter twee (eind 1996) met liefde opgevangen. Vlak voordat ze terugverhuizen naar Drenthe. Hun liefde voor de familie zit dieper dan ze allebei in eerste instantie willen toegeven.

1997: De verhuizing is een feit. Het stel, hun ouders en vrienden zijn blij. Ze wonen op een leuke plek en kunnen iedereen makkelijk bezoeken. Dan wordt de vader van de jonge vrouw ziek. Hij sterft in begin 1998. Ze voelt de pijn in haar hart. Op zijn sterfbed belooft ze als er een jongen mocht komen, dat ‘opa’ vernoemt gaat worden. Ze is blij dat haar vader weet, dat ze in de buurt van mams woont.

2000: Millennium en ja een derde baby voor het stel. De opa wordt vernoemd, zoals beloofd. Met oma worden allerlei activiteiten georganiseerd, ze gaat zelfs mee op vakantie. Verder loopt alles aardig op rolletjes voor het koppel. De oudste kinderen gaan naar school en groeien in liefde op samen met hun jongere broer.

2014: Nadat haar man ondernemer is geworden neemt de inmiddels niet meer zo piepjonge vrouw een besluit en start haar eigen onderneming. Moments of meditation is een feit. Ze geeft meditaties en leert haar publiek liefdevol dat mediteren veel meer is dan zitten op een matje. Ze volgt ondernemers- en spirituele opleidingen voor- en na haar stap in ondernemersland.

2015: ALS doet zijn intrede in het gezin. De man krijgt op zijn 48e de diagnose. De vrouw legt haar werkzaamheden als ondernemer één voor één neer. Haar taak is om hem en het gezin zo goed mogelijk en vooral met liefde door de periode te loodsen vindt ze zelf. Wel blogt ze wekelijks (!) over wat ALS in een gezin als het hare betekent. Haar geliefde uitspraak in die periode is: Liefde daar draait het om. De blogs belanden in het boek “ALS heb je niet alleen, balanceren tussen liefde en mantelzorg” wat in 2018 verschijnt. Haar geliefde man maakt dat niet meer mee: hij sterft vier dagen na zijn 50e verjaardag in 2017. Zij houdt zijn hand liefdevol vast.

blog Mariska van Gennep

2021: Na ook de dood van oma in 2018, vlak na de boeklancering, belandt de vrouw in een dal. Die zomer komt ze tot niets. In 2017 geeft de vrouw één van de startschoten bij de ALS swim in haar woonplaats. Een maand erna beklimt ze de Kilimanjaro, met haar man symbolisch in haar rugzak. De top haalt ze niet. 5000 meter is genoeg en ze kiest voor de terugtocht. Pas later beseft ze hoe sterk deze beslissing is om in liefde te kiezen voor jezelf. Dat besluit neemt ze in 2020 nogmaals, als ze de mantelzorg als spreker en gastdocent vaarwel zegt en ervoor kiest om haar onderneming met liefde te veranderen naar ‘haar’ intenties. Het boek blijft bestaan, voor allen die te maken krijgen met een palliatieve ziekte. De vrouw vervolgt haar pad om haar dromen waar te maken. Ze begint aan een nieuw boek en ze helpt graag HSP ondernemende vrouwen hun droom uit te laten komen. Dromen die gaan over allerlei onderwerpen; van het uitbrengen van een boek, tot het beginnen met ondernemen en vele andere mogelijkheden. Jij brengt je droom zelf over de finish, zij faciliteert.

Waar het pad van de vrouw heenleidt kan niemand zeggen. Wel dat ik dit pad stap voor stap met liefde loop 😉 .

Wat is jouw verhaal? Heb jij een droom die je wilt waarmaken? Mag ik je erbij helpen? Stuur een mailtje naar mariska@mariskavangennep.nl als je hierover wilt sparren!

foto’s van Pixabay

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ik wil het Sprookjes Magazine

Klik hieronder:

>