Vertrouwen, liefde en een verhaal

Mariska's mooie momenten
Mariska van Gennep liefde

In begin maart (misschien zelfs wel februari) reageer ik op een oproep op Facebook om een verhaal te vertellen over liefde. Dat is in een groep waar journalisten diverse oproepen doen. Ik geef een reactie en mail naar degene die haar e-mailadres opgegeven heeft. Ik hoor een tijdje niks, tot vorige week.

Email blog Mariska van Gennep

Via e-mail word ik benaderd of ik geïnterviewd wil worden. Over de liefde, mijn verhaal (een oude blog) heeft de journaliste (Anette de Vries) erg aangegrepen. We maken een bel afspraak voor een paar dagen later en het interview begint. Ze vraagt netjes of ze delen uit mijn blog mag gebruiken omdat het zo mooi geschreven is. Het interview duurt lang en is zeer integer. Af en toe ben ik dan ook flink emotioneel. Niet gek natuurlijk, het gaat over de liefde tussen Sjonny en mij (mocht je mij nog niet zo lang kennen, Sjonny is in 2017 overleden aan de gevolgen van ALS). Vooral als ik vertel dat Sjon mij een nieuwe liefde gunt, al vrij snel na zijn verschrikkelijke diagnose besef ik dat dit echte liefde is. Anette is vol begrip en pauzeert waar nodig.

Na het interview krijg ik het snel te lezen. Er is haast bij, want het wordt al één of twee weken erna geplaatst. Ik geef wat kleine opmerkingen over dingen die ik te heftig vind en een typefoutje. – Ik hou er niet van om andervrouws verhalen te bewerken. Ieder heeft toch een eigen stijl, dat heb ik de afgelopen jaren gemerkt en gezien in interviews en ik respecteer dat. Ik schrijf wel maar ben geen journaliste. – Dezelfde dag stuur ik foto’s en vraag wanneer het geplaatst wordt. Dat is nog niet zeker.

Privé Mariska van Gennep

Donderdag bel ik Bruna Marsdijk, waar mijn boekpresentatie van ‘ALS heb je niet alleen’ plaats vond. De medewerkster legt een Privé voor me achteruit, zodat ik kan kijken. Zodra ik binnenkom en om het blad vraag, zegt een andere medewerkster die mij kent al dat ik er in sta. Direct gaan we met zijn allen op gepaste afstand kijken en ik gein of ze mijn handtekening al willen. Dan reken ik af en vertrek naar huis om het eens goed te bekijken en lezen. Je weet immers nooit hoe het eruit komt te zien. Ik heb met liefde nogmaals mijn verhaal verteld. In vol vertrouwen dat er een mooi verhaal zou worden geschreven! Hoe leuk is dat, tussen alle BN-ers en wereldsterren te staan?

Privé Mariska van Gennep
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ik wil het Sprookjes Magazine

Klik hieronder:

>