Selecteer een pagina

Over Mariska

Hoi, ik ben Mariska van Gennep. Graag inspireer ik jou om te blijven staan na een ingrijpende gebeurtenis. Mijn man Sjonny (inmiddels overleden) had ALS. In de periode dat hij ziek was en achteruitging, ben ik blijven staan. Soms met hulp, dat is logisch bij zoiets ingrijpends in je leven. Al heel snel na de diagnose inspireerde ik andere mensen. Dit door heel open te bloggen over ons gezin, wat er allemaal gebeurd rondom een ernstig zieke in huis. Veel mensen met een mantelzorgrol hebben hier steun aan en anderen gaan nadenken over hun leven: “wat als ons zoiets…” 

De tijd van Sjon’s ziek zijn is omgevlogen, voortgekropen en voorbij gegaan. Hoe deze tijd voorbij gaat kun je in ‘ALS heb je niet alleen’ lezen. Dit is het boek wat in januari 2018 uitkomt en gaat over twee jaar ALS in ons gezin. De blogs zijn herschreven zodat er een duidelijk verhaal staat. Met tips om in balans te blijven. Wat er fout en goed gaat en hoe je balanceert tussen liefde en mantelzorg. Door dit zo intensief te beleven heb ik een visie: alle gezinnen die met ernstige ziekte te maken hebben, één regisseur die alle regeltaken op zich neemt. Zodat de mantelzorger de andere taken kan volbrengen en vooral in balans blijven. Mijn missie is dan ook: te zorgen dat alle mantelzorgers van een ernstig zieke in Nederland in balans blijven. 

In september 2017 beklom ik met een groep gemotiveerde ondernemers de Kilimanjaro. Sjonny weet dat ik dit zou gaan doen, hij staat hier volledig achter en ook onze kinderen steunen mij volop. Ik behaal 4000 meter. Mijn lichaam wil niet verder en ik huil veel. Het is prima, ik ben trots op mijn prestatie. Van deze reis leer ik veel. De gids leert van mij. Dat iemand niet koste wat het kost de top ‘moet’ behalen. Deze reis heeft veel indruk op mij gemaakt. Deze indrukken verwerk en bewerk ik en gebruik ik om jou te helpen.

Met mijn kinderen ga ik door. Samen stap voor stap ons leven opnieuw inrichten. Met vallen en opstaan, liever met opvallen en staan. Opvallen door jou te inspireren. Ik sta voor mijn missie!

Pin It on Pinterest