Ik ben Mariska

Auteur, schrijfster (zo je wilt), vertelster. Ik vertel sprookjes. Omdat ik nooit gestopt ben met het geloven in een magische wereld. Na een heftige periode is de MAGIE terug!.

Ik sta na de heftigste tijd van mijn leven...

Waar ken je mij van?

  • Mijn boek ALS heb je niet alleen
  • Libelle blogs en artikelen
  • Gezondheid&Co blogs
  • RTV Drenthe
  • Vrouw online
  • Wendy online
  • Trouw
ALS heb je niet alleen
Mariska in bladen

Waar het mij om gaat

Eigenlijk heb ik zo'n drie jaar overleefd zonder het zelf te beseffen. Mijn besefluikje gaat dan weer meer open. Ik besef me heel goed, dat ik in de rouw veel dingen niet bewust heb meegemaakt. En nu ik dichter bij mezelf kom dan ooit, besluit ik in plaats van te doen wat ik denk dat zou moeten (nadenkertje), ga ik doen wat ik wil. Een lange zoektocht gaat hier aan vooraf. Ik schrijf sprookjes en deel deze in het Sprookjes Magazine!

Ik ben Mariska van Gennep, geboren in 1966. Blijven staan in de heftige periode dat mijn man ALS kreeg en overleed. Met onze drie kinderen hebben we een periode overleefd. Nu ben ik 'terug'. Krachtiger dan ooit als sprookjesvertelster van Magische verhalen!

Lees mijn (nieuwste) blogs met persoonlijke verhalen, tips en liefde

...
...
...

Een stukje geschiedenis

Hoi,

Ik ben Mariska

Na jaren in loondienst start ik in 2014 met Moments of Meditation. Ik leer mensen op een andere manier mediteren. Naast stilzitten, kun je namelijk ook wandelen, hardlopen of dansen om je hoofd leeg te maken. 

Dan krijgt mijn man ALS in 2015. Zijn bedrijf stopt, het mijne verandert. Ik blog wekelijks over ons gezin en zorg voor Sjon. De blogs resulteren in mijn boek 'ALS heb je niet alleen, balanceren tussen liefde en mantelzorg'. Sjon overlijdt in 2017. Ik geef daarna lezingen en gastlessen aan zorgmedewerkers en leerlingen in de zorg aan de hand van mijn boek.

Dan komt de pandemie en volg ik mijn hart

Ik ga terug naar mijn begintijd van de onderneming. Ik wil mensen weer leren mediteren en geef trainingen aan HSP-onderneemsters, maar ook hier vind ik het niet. Ik ben veranderd en weet dat het leven nooit meer hetzelfde zal zijn. Ik ben weduwe en de maatschappij draait gewoon door. Dat is prima, alleen ik ga (wat) anders met de dingen om. Mensen om me heen leiden weer hun eigen leven. Ik het mijne, alleen er is een groot verschil. Ik wil graag de magie en sprookjes meer terugbrengen!

Waarom zullen we de wereld niet een beetje mooier maken?

De wereld is prachtig op zich. Alleen wij (mensen) zien dat niet altijd. Ik weet nog dat ik een aantal jaren geleden 's ochtends heel vroeg op het bospaadje bij mijn oude huis liep. Een soort vlinder kwam me tegemoet. Toen ik goed keek, leek het wel een elfje. Zo schattig, zo fragiel, zo doorschijnend. Het was echt een magisch momentje. Die momenten wil ik meer en meer vastpakken en ze met je delen. Vandaar dat ik het Sprookjes Magazine heb bedacht!

Wil je 'even weg' en in een sprookje stappen?

Ga voor jouw spirituele magie!

>