MARISKA ALS SPREKER

“De verbinding tussen wat er is en wat er zou moeten zijn”

“ALS heb je niet alleen” (balanceren tussen liefde en mantelzorg) is de titel van het boek, waarvan Mariska auteur is. Ze vertelt in dit boek over de liefde voor haar gezin en wat er met je gebeurt als je ineens mantelzorger bent van een ernstig zieke.
Spreker Mariska legt de verbinding tussen wat er al is in ‘mantelzorgwereld’ en wat er zou moeten zijn. De link tussen formele en informele zorg, van onderaf gelegd. Ze is auteur van het boek “ALS heb je niet alleen, balanceren tussen liefde en mantelzorg”, waarin ze vertelt over de aftakeling van haar man Sjonny. Ze deelt haar ervaringen als mantelzorger. Slechte, goede en vooral liefde(volle) herinneringen aan een periode die in het teken stond van ALS.

Liefde en mantelzorg

Als spreker vertelt ze liefdevol haar verhaal om de verbinding tot stand te laten komen. De “hulpverlening” te helpen en laten zien, wat er gebeurd in een gezin. Waarin je bijvoorbeeld dankbaar bent voor 24 uurs zorg en er tegelijkertijd gek van wordt. Want alle dagen ‘iemand in je huis’ is niet leuk (denk maar aan de kraamverpleegkundige). Mailen met een medewerker van een organisatie is mooi, maar je wilt het liefst direct even persoonlijk overleg. Niet twee weken wachten omdat diegene op vakantie is..
Bovendien pleit Mariska in en buiten haar boek standaard voor een regisseur naast elke ernstig zieke, die alle regeltaken op zich neemt, om de mantelzorger te ontlasten. Standaard omdat een diagnose dood al genoeg impact heeft en er echt genoeg voor de mantelzorger over blijft.
Verder verhaalt ze over haar ervaringen op de Kilimanjaro, waar ze vier maanden na de dood van Sjon geweest is. De impact die de klim heeft, hoe je sterk en jezelf blijft in een groep, vooral als je een keuze maakt om de groep te verlaten. Het geeft jou de inspiratie om na te denken over beslissingen en keuzes.

Lachen of stilte?

In haar lezingen/presentaties gebruikt Mariska haar talent als lachyoga- en meditatiedocent om jou als publiek te laten ervaren en voelen wat het is: Lachen in een groep om je emoties te laten gaan, of juist de stilte in jezelf te vinden. Deze afwisseling wordt als energie-gevend ervaren!

Ademloos heb ik zitten luisteren naar haar verhaal. Ze vertelde oprecht en vol emotie. Door de echtheid van Mariska blijf je luisteren en beleef je het hele proces mee. Mariska kan met haar verhaal en ervaring heel veel mensen verder helpen bij hun eigen proces als mantelzorger. “ALS heb je niet alleen” door elkaar te steunen wordt het lichter en hoef je de zware last niet alleen te dragen. Patricia Leenaerts

Praktijk Infinity

Mariska leeft. Tegenslag stimuleert haar om te leven! Saskia Paërl

Saskia Zingt

Mariska staat er, aanwezig, enthousiast en met een denderend verhaal. Een enorme inspiratiebron! Marjolijn Cohen

Connect-en-co

MARISKA IS IN TE HUREN ALS SPREKER VOOR:

  • lezingen
  • evenementen
  • symposia
  • bijeenkomsten over mantelzorg
Voor lezingen voor bedrijven en organisaties kunt u contact opnemen met Marga Miltenburg van organisatiebureau ZIJ SPREEKT
Voor lezingen speciaal gericht op ‘het Noorden’ kunt u contact opnemen met Vrouw en Visie

Mariska privé

Samen met twee van de drie kinderen (21 en 17) (die ze samen met Sjonny kreeg) woont Mariska in Assen. De oudste dochter (23) woont inmiddels samen met haar vriend. Kater Diego maakt het gezin compleet.

spreker Mariska

Pin It on Pinterest