Verandering

Verandering

Tijd voor verandering. Het zat er al een tijd aan te komen, verandering in mijn leven. Sowieso is mijn leven de laatste jaren heel snel veranderd. Van een gezin met drie kinderen gingen we stapsgewijs en met sprongetjes terug (tijdens Sjon’s ziekte is onze oudste weer thuis komen wonen, om vlak na zijn dood echt uit te vliegen) via een één-oudergezin naar ik alleen.

Ook in mijn ‘werkzame’ leven veranderde er nogal wat. Ik ging van het geven van meditaties, naar volledig mantelzorger, schreef het boek “ALS heb je niet alleen, balanceren tussen liefde en mantelzorg” en werd  auteur/spreker, heb erbij een baan gehad, sprak op uitvaarten naast spreken over palliatieve mantelzorg voor zorgprofessionals en toen.. kwam Corona. Net als veel anderen kon ik mijn werk niet (echt) meer uitvoeren. Op zoek naar wat anders; dat werd een veel gedownload e-book voor mantelzorgers én een wekelijkse peptalk. De peptalk verdween al snel. Het e-book werd veel gedownload, maar de vervolgtraining waarin ik mantelzorgers verder help werd niet gekocht. Wat ging er mis? Deed ik iets verkeerd? Moest ik verandering gaan doorvoeren? Ik verdween een tijdje van het toneel, lees vooral sociale media om me te bezinnen. Ondertussen op zoek naar een baan en een oproep op Linkedin waarin ik al mijn kwaliteiten deelde. 

verandering

Dankbaar

Inmiddels leerde ik meer over dankbaarheid. Ik zie al jaren de schoonheid van de kleine dingen, dit gaat veel dieper. Dankbaar zijn, ook als je het niet meer weet, boos bent of verdrietig. In de tijd van bezinning die ik nam om te bedenken van wat ik nu echt zou willen, kwam me dat goed van pas. Ik zag en zie mezelf milder worden, vooral naar mezelf toe. Jaren heb ik mezelf achter gesteld om te zorgen voor anderen. Dat is en was niet erg, nu is er ruimte voor mij dacht ik. Je kunt echter net zoveel bedenken, totdat je het gaat voelen. En dat gebeurde afgelopen vrijdag. Ik ben er nog enorm van onder de indruk. Een afgesproken dagsessie bij Lotte van What’s youre story, die ik wilde afzeggen. Lotte raadde me aan om wel te komen. Om te kijken welke baan/job of zzp vorm bij me zou passen, zodat ik niet nogmaal in dezelfde valkuilen zou stappen en voor de zoveelste keer een baan zou nemen die niet bij me paste. 

Op de afgesproken tijd was ik aanwezig en vanaf dat moment verliep alles in een soort vertraagde stroomversnelling. De tijd liep zoals die lopen moest, we hadden alle tijd, die tegelijk heel snel ging. Eén voor één vielen de puzzelstukjes op hun plaats. Ik schets het nu heel simpel, het ging gepaard met zweet en de nodige tranen. Tranen om los te laten, tranen om te zuiveren. 

Transformatie

Het besef komt later. Op het moment dat ik mijn missie helder heb ben ik verbaasd en tegelijkertijd weet ik dit al. Het dringt nog niet helemaal door, zelfs op het moment van schrijven ben ik nog ondersteboven van deze enorm snelle, fijne en heldere transformatie. Nu ben jij natuurlijk als lezer erg benieuwd wat er allemaal gaat veranderen…

Ik blijf schrijfster van mijn eerder genoemde boek en als het weer mag, ga ik de gemaakte afspraken om hierover te spreken heel snel nakomen. Ook zal ik alleen op verzoek komen spreken over boek en palliatieve mantelzorg. En verder laat ik de mantelzorg los. Ik ga uit alle lieve groepen, waar ik jaren in heb mogen zitten. Ik ga zelfs de groep “Mantelzorgers Palliatieve Zorg” die ik heb opgericht omdat er niets was loslaten. Dat doet pijn, omdat ik er een stukje ziel en zaligheid in gestopt heb. Er komen echter mooie en nieuwe dingen voor in de plaats. Die ga ik binnenkort met je delen. Gewoon omdat ik zelf na de transformatie nog niet alles helemaal helder heb. Wel dat ik ga werken met verbindingen leggen. Verbinding maken, verbinden. 

Mocht je meer willen weten blijf deze blog (en/of mijn sociale media) volgen! 

verandering transformatie

Pin It on Pinterest